fata noptii

revista blogurilor

Cura autumnală de francofonie (nr.2/septembrie 2012)

 Institutul Francez din Cluj (IFC) anunţă o toamnă bogată în evenimente, se pare că îşi doreşte o revenire în forţă după vacanţă.

În primul rând IFC ne ademeneşte cu un curs intensiv de limbă franceză pe durata a 30 de ore, destinat începătorilor indiferent de vârstă, adică celor care vor să se obişnuiască cu elementele de bază ale acestei limbi sau chiar să-şi îmbunătăţească un pic cunoştinţele firave. Cursul se va desfăşura între 10 şi 21 septembrie de luni până vineri, între orele 17,00-20,00. Informaţii suplimentare puteţi obţine de la sediul IFC, Str. IC Brătianu 22 ori la telefon 064 598 551.

O veste bună, incitantă vine către pasionaţii de fotografie, mai ales arhitecturală, deoarece acelaşi IFC organizează un concurs foto cu tema : Patrimoniul ascuns al Clujului practic o invitaţie la redescoperirea şi promovarea frumuseţilor tainice ale acestui oraş. Data limită pentru depunerea lucrărilor este 22 septembrie, participanţii trebuind să se prezinte la sediul IFC cu fotografiile realizate în format A4 sau A3, alb-negru sau color, plus varianta digitală pe CD. Fiecare fotografie trebuie însoţită de o scurtă descriere sau istorie a locului, reprezentării,  în franceză care să prezinte succint despre ce este vorba în imaginea respectivă şi să contribuie astfel la o promovare interesantă a patrimoniului local. Dar ce trebuie fotografiat? Elemente sau detalii mai puţin cunoscute de arhitectură de pe clădirile vechi, din curţile interioare sau coridoarele despre care se ştie mai puţin sau chiar deloc, fiind vizat bineînţeles centrul vechi al urbei. Acţiunea se va desfăşura în cadrul Zilelor Patrimoniului iar expoziţia cu lucrările acceptate va fi vernisată  în 25 septembrie. Fiind un concurs serios vor fi acordate şi premii dar acest eveniment va avea loc abia în 5 octombrie, după deliberările de rigoare, într-un cadru festiv unde se vor desfăşura şi alte activităţi interesante.

Nu în ultimul rând IFC se va implica în difuzarea de filme la Cinema Mărăşti (7-9 septembrie)- un film de Radu Mihăileanu şi Victoria (3-6 septembrie)- două pelicule selectate la Cannes 2011.

O toamnă plăcută francofonilor clujeni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la septembrie 5, 2012 de în admin şi etichetată , , , , , , , , , , .

pagerank

Fatanoptii.wordpress.com Pagerank

Statistică

  • 15.899 hits

23.06.2014

Flag Counter

Arhive

Follow fata noptii on WordPress.com
%d blogeri au apreciat: