fata noptii

revista blogurilor

Cartea pierdută a vrăjitoarelor – Deborah Harkness

În inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descoperă fără să vrea, în cursul cercetărilor ei, un manuscris alchimic aflat sub o vrajă. Deși se trage dintr-un neam vechi și celebru de vrăjitoare, Diana nu vrea să aiba de-a face cu vrăjitoria, așa că, după o analiză sumară, returnează manuscrisul. Dar descoperirea ei pune în mișcare o întreagă lume fantastică, atrăgând pe urmele sale o sumedenie de demoni, vrăjitoare și vampiri. Manuscrisul găsit de Diana și considerat pierdut de secole, este râvnit de toți aceștia, iar faptul că ea este singura creatură care poarte rupe vraja o transformă într-o țintă.

Secretele Ivonei

Titlu: Cartea pierdută a vrăjitoarelor

Autor: Deborah Harkness

Editură: Litera

 Da. Ați citit bine. Într-un final am reușit să citesc și eu primul volum. Îmi doream de ceva timp să citesc această serie și am reuși să devorez volumul cu numărul 1.

 Ca o primă impresie: povestea este uluitoare. Cartea m-a ținut prinsă ore bune și tot timpul am simțit nevoia să mai citesc un capitol până am ajuns la final. Pe lângă faptul că mi-a plăcut firul narativ, mi-a plăcut cât de bine au fost conturate personajele. Mi-am imaginat-o pe Diana Bishop încă de la primele pagini, mi-am imaginat-o în bibliotecă, mi-am imaginat-o ținându-i piept lui Matthew Clairmont sau chiar lui Ysabeau de Clermont.
Legătua dintre vrăjitoare și vampiri este una primejdioasă și deși Matthew știe că relația lor poate distruge întreaga lume, nu se poate ține departe de Diana. Împreună încearcă să deslușească manuscrisul străvechi Ashmole 782, manuscris…

Vezi articolul original 599 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la octombrie 5, 2019 de în Uncategorized.

pagerank

Fatanoptii.wordpress.com Pagerank

Statistică

  • 15.887 hits

23.06.2014

Flag Counter

Arhive

Follow fata noptii on WordPress.com
%d blogeri au apreciat: