fata noptii

revista blogurilor

Politicienii momentului și Momentul oamenilor politici

„N-a trecut mult timp, de când o bună parte a presei românești s-a entuziasmat, s-a plecat umil și a aplaudat în picioare intrarea lui Vladimir Putin (cu mari întârzieri, absolut nediplomatice) în cadrul Summitului NATO de la București, din 2008. Și mai puțin timp a trecut de la evenimentele violente din societatea românească, urmare a unui înverșunat război mediatic, în care o parte a mass-media din România a „sunat” ciudat de asemănător cu mesajul emanat de Vocea Rusiei. N-au trecut mulți ani de atunci, ziceam, și, dacă trebuia confirmat o dată în plus că Putin este un dictator fără scrupule, acest lucru l-au confirmat evenimentele de ultimă oră de la frontiera ruso-ucraineană.”
de Argentina Gribincea

GriArg

Pornind de la definiția lui Ernest Renan, a națiunii ca voință de unitate, confirmată în mod permanent, fiecare zi a unei națiuni este crucială. Și totuși, există etape, momente în viața unei națiuni, în care slăbiciunea se pedepsește dublu, iar consecințele ei pot fi dezastruoase pentru membrii comunității.

Recunosc, am așteptat recenta conferință de presă, anunțată de Cotroceni cu ocazia scandalului în care a fost implicat fratele președintelui României, cu o oarecare strângere de inimă. Am perceput aceste luni, în care atmosfera geopolitică pare să devină tot mai densă și mai apăsătoare, iar regiunea în care ne-a fost dat să ne naștem pare să devină un mic centru al Universului, ca pe o perioadă de răscruce. Și momentul de săptămâna trecută, în care președintele Traian Băsescu a găsit de cuviință să-și facă publică atitudinea față de scandalul în care a fost implicat fratele său, mi s-a părut unul dintre acele…

Vezi articolul original 671 de cuvinte mai mult

2 comentarii la “Politicienii momentului și Momentul oamenilor politici

  1. CiGriArg
    iunie 28, 2014

    Mulțumesc pentru lectură, apreciere și… pentru tot! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

pagerank

Fatanoptii.wordpress.com Pagerank

Statistică

  • 15.899 hits

23.06.2014

Flag Counter

Arhive

Follow fata noptii on WordPress.com
%d blogeri au apreciat: