fata noptii

revista blogurilor

Flancul estic al NATO – o consolidare parțială

„Cu ocazia turneului din Europa Centrală președintele SUA Barack Obama a promis un pachet de reasigurare strategică pentru aliații de pe flancul estic în valoare de 1 miliard de dolari. Dar acesta nu este destul de cuprinzător din punctul de vedere al aliațiilor din Europa Centrală și de Est ai SUA care doresc o prezență americană sporită și permanentă a forțelor americane pentru a descuraja asertivitatea Rusiei. Fondurile promise de președintele Obama sunt îndeajuns pentru a finanța desfășurări temporare și prin rotație de forțe americane pe teritoriul aliaților NATO de pe flancul estic.”

by George Visan

Civitas Politics

_p2a26391

Agresiunea asupra Ucrainei și anexarea Crimeei de către Federația Rusă au scos în evidență vulnerabilitatea flancului estic al NATO și absența unei infrastructuri militare semnificative și permanentă a Alianței în regiune. Dacă ar fi existat o prezență militară robustă din partea NATO în regiune, Federația Rusă poate nu ar fi întreprins acțiunile agresive care au pus sub semnul îndoielii existența Ucrainei ca stat suveran și independent. Chiar dacă este preconizată desfășurarea în România și Polonia a scutului antirachetă de către SUA acesta prezență americană nu asgură descurajarea acțiunilor agresive rusești în spațiul fost-sovietic. De asemenea nici aranjamentele militare pe bază rotațională din Polonia, țările baltice, România și Bulgaria nu sunt suficiente în contextul crizei din Ucraina.

Statele Unite și NATO au luat o serie de măsuri la debutul crizei din Ucraina care să sporească prezența aliată militară pe flancul estic, chiar dacă și numai temporar, pentru reasigura statele membre din…

Vezi articolul original 1.920 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la iunie 27, 2014 de în Civitas Politics şi etichetată , , , , , , , , , , .

pagerank

Fatanoptii.wordpress.com Pagerank

Statistică

  • 16.415 hits

23.06.2014

Flag Counter

Arhive

Follow fata noptii on WordPress.com
%d blogeri au apreciat: