fata noptii

revista blogurilor

București: Conferinţa publică „Unde sunt frontierele romane din România acum ?”


„Dată fiind această perspectivă, în perioada 2007–2010, Muzeul Naţional de Istorie a României a coordonat proiectul STRATEG (PNCDI2 – 91010). Coroborând rezultatele obţinute în acest context cu cercetările din ultimii trei ani efectuate în această direcţie la nivel naţional şi internaţional, această conferinţă publică reprezintă un demers ce vizează mai buna cunoaştere a unui monument antic excepţional, integrarea demersurilor de cercetare a sa şi cooperarea instituţională pentru adoptarea unor măsuri coerente pentru protejarea sa şi punerea în valoare din perspectiva dezvoltării durabile.”

Evenimente culturale recomandate de CIMEC.ro

conf_historia-viva_frontiere-romane_iun2014

Muzeul Naţional de Istorie a României anunţă organizarea conferinţei publice cu titlul „Unde sunt frontierele romane din România acum ?”, prezentate de dr. Ovidiu Ţentea. Aceasta este cea de-a şasea conferinţă a seriei „Historia Viva ”. Evenimentul va avea loc joi – 26 iunie 2014, cu începere de la orele 11.00, la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României din Calea Victoriei nr.12, corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazul. Accesul specialiştilor şi al publicului, precum şi al reprezentanţilor mass-media se va face prin intrarea B a muzeului, situată în str. Poştei. Intrarea la eveniment este gratuită.

Conferinţa are ca temă majoră contextualizarea celor mai recente rezultate ale proiectelor de cercetare, precum şi a descoperirilor arheologice şi a interpretărilor istorice referitoare la frontierele romane din spaţiul provinciilor dunărene. Perspectiva din care sunt prezentate aceste informaţii ştiinţifice are în vedere abordarea frontierei romane ca un monument antic unitar…

Vezi articol original 466 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

pagerank

Fatanoptii.wordpress.com Pagerank

Statistică

  • 8,250 hits

23.06.2014

Flag Counter

Arhive

Follow fata noptii on WordPress.com
%d blogeri au apreciat asta: